Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u een aantal veel gestelde vragen met betrekking tot MOVIPREP®:

Wanneer u MOVIPREP® gebruikt, kunt u verwachten dat u diarree krijgt. Raadpleeg bij bezorgdheid of vragen altijd uw arts. Wanneer u een onverwachte bijwerking krijgt of een bijwerking waarover u zich ongerust maakt nadat u MOVIPREP® hebt gebruikt, moet u onmiddellijk medisch advies inwinnen.

Kan ik MOVIPREP® mengen met vruchtensappen?

Zodra MOVIPREP® in water is opgelost, kan sap/siroop worden toegevoegd om de oplossing smaak te geven. Sterk gekleurde drank, zoals zwartebessenlimonade, mag echter niet worden gebruikt.

Kan ik plannen maken om uit te gaan op de avond voorafgaand aan het onderzoek?

MOVIPREP® veroorzaakt diarree die een paar uur kan duren. Daarom wilt u misschien in de buurt van een toilet blijven terwijl het spoeleffect van de voorbereiding optreedt.

Wat gebeurt er als ik een dosis MOVIPREP® ben vergeten?

Als u een dosis MOVIPREP® bent vergeten, kunt u met uw voorbereiding doorgaan, zolang u beide oplossingen van een liter en de extra liter vloeistof 1 uur vóór het onderzoek opdrinkt (zie de bijsluiter). Vertel het uw arts als u uw geplande voorbereidingstijden hebt veranderd. Als het niet mogelijk is om 1 uur voor het onderzoek het drinken van de beide oplossingen van een liter opgedronken te hebben, moet u onmiddellijk contact opnemen met uw arts.

Ik word misselijk als ik MOVIPREP® drink.

Drink MOVIPREP® langzamer, tot de misselijkheid afneemt en ga dan later door met drinken, mits dit advies niet in tegenspraak is met de instructies die u van uw arts hebt gekregen.

Ik vind de smaak van MOVIPREP® niet lekker.

MOVIPREP® mag worden gekoeld, wat de smaak kan verbeteren. U kunt ook proberen om MOVIPREP® door een rietje te drinken. De MOVIPREP® oplossing kan worden gemengd met vruchtensap zonder vruchtvlees, niet bruisende drank of met vruchtensiroop met uitzondering van sterk gekleurde sappen en dranken, zoals zwartebessenlimonade.